Hjälpcenter

7187671c-7855-4b7b-b0b4-ce118e4ff123

Skolministerns besked om att begränsa användningen av skärmar i förskolan möts av massiv kritik. 
”Det är fel att prata om skärmtid. I förskolan handlar det om att bygga en digital kompetens hos barnen. Vi lär dem att använda digitala verktyg och vara kritiska till vad de ser. Det man lär sig i unga år följer med en genom hela livet”, säger Maria Stark, utvecklingsledare för förskolan i Luleå.

Pressade arbetsvillkor och bristen på fortbildning av personalen är det grundläggande problemet i förskolan, inte förekomsten av digitala verktyg, anser Angelika Ivarsson, förskollärare på Torsgårdens förskola i Svenljunga kommun. Förskolan kan undervisa om den digitala tekniken på ett sätt som många hem inte har möjlighet att göra, framhåller hon…
♨️ Läs hela artikeln här